Robot Toepassingen

Door de vele mogelijkheden in robot toepassingen is het voor veel industrieën interessant om te automatiseren. In het algemeen kunnen de toepassingen worden onderverdeeld in handling-, las- en overige toepassingen. Robots kunnen al deze toepassingen tot op de tiende millimeter precies uitvoeren. Daarnaast behandelen zij zonder problemen de meest saaie als ook de meest gevaarlijke werkzaamheden. Dit alles wordt met hogere efficientie gerealiseerd wat resulteert in minder verspilling en hogere winsten.

Robot Handling

Met robot handling wordt het verplaatsen van producten bedoeld. Middels een grijper of vacuüm technologie op een robot te monteren kan het een product optillen en elders afleggen. Zelfs wanneer hiervoor een aanzienlijke afstand voor afgelegd moet worden. Denk hierbij aan het op pallets stapelen van producten of het beladen van een machine. Dit proces kan makkelijk in een nieuw maar ook in een bestaand proces worden geïmplementeerd. De robot kan in deze taken uiterst precies en 24 uur per dag te werk gaan. U kunt ons contacteren voor meer robot handling informatie.

Robot Handling
Robot Welding

Robot Lassen

Er zijn vele verschillende manieren van robot lassen. Populaire manieren van robot lassen zijn puntlassen en elektrisch lassen. Onder las toepassingen kan men zelfs het plasma snijden onderverdelen. Bijna nergens is zoveel precisie en stabiliteit vereist als bij het maken van een perfecte las. Robots gaan op de tiende millimeter precies te werk en beschikken over speciale software voor robot lassen. Dit resulteert erin dat een robot keer op keer een consistent eindproduct zal afleveren!

Voor robot lassen worden plug n’ play oplossingen zoals de i-Weld-Easy lascel aangeboden.

Overige Robot Toepassingen

Voor vele herhaaldelijke of precieze maar ook saaie en gevaarlijke werkzaamheden zijn robots inzetbaar. Robots kunnen bijvoorbeeld ingezet worden voor 3D frezen, spuiten, zandstralen, zagen en vele andere toepassingen. Zolang de werkzaamheden herhaaldelijk zijn is het voor een robot geen enkel probleem. Heeft u een aparte toepassing die u graag wil automatiseren? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Other applications

Kunnen wij u helpen met vragen met betrekking tot Robot Toepassingen?